Reflexzone-massage
Reflexzone-massage

Reflexzone-massage is een natuurlijke geneeswijze die al vele eeuwen door de Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen werd toegepast. De genezing van vele aandoeningen wordt d.m.v een reflexzone-massage behandeling op een natuurlijke manier geactiveerd.

De Chinezen passen reflexzone-massage al bijna 4000 jaar toe. Ze gebruiken de massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, hun gezondheid te behouden of klachten te verminderen of te verhelpen.

Reflexzone-massage helpt het evenwicht in de mens te herstellen, waarbij niet alleen naar de klachten gekeken wordt, maar ook naar de oorzaak die achter de klacht ligt. Ieder orgaan en weefsel heeft een reflexpunt op de voeten. Door een reflexpunt te behandelen ontstaat een betere doorbloeding en de energie kan vrij stromen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt hierdoor geprikkeld en gestimuleerd. Ook de afvoer van afvalstoffen (via het lymfesysteem) wordt hierdoor bevorderd.

Daarnaast heeft de Reflexzone-massage een zeer ontspannende werking, waardoor zowel lichamelijke als geestelijke rust wordt ervaren.