Iokai Shiatsu
Wat is Iokai Shiatsu
Iokai Shiatsu is een vorm van manuele therapie door middel van aanraking en druk, afkomstig uit Japan. Het woord Shiatsu betekent letterlijk: “druk met de vingers”.

Bij Iokai Shiatsu keert men terug naar de oorspronkelijke uitgangspunten van de traditionele oosterse geneeskunde. Met vingers, handen, maar ook met elleboog, knie of voet wordt druk gegeven op de meridianen (netwerk van energiebanen) zodat de vitale energie (Ki) weer vrij door het lichaam kan stromen. Het vrij stromen van deze energie heeft een zelfhelend karakter.

Tal van klachten zoals RSI, rugklachten, hoofdpijn, depressie, slaapstoornissen en andere psychosomatische klachten kunnen hierdoor verdwijnen of verminderen. De verschillende energieën zorgen er tevens voor dat het lichaam in balans wordt gebracht waarmee de basis wordt gelegd voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Iokai Shiatsu heeft een preventieve werking, het is ontspannend en weldadig om te ondergaan en het bevordert en versterkt de gezondheid.

Iokai Shiatsu wordt door de kleren heen gegeven. Het is aan te raden om tijdens de behandeling loszittende katoenen kleding te dragen en voorafgaand aan de behandeling niet te veel te eten. De behandeling duurt 55 minuten en de frequentie van de behandelingen houdt uiteraard verband met de aard van de klachten.